Wat is het Noordelijkst gelegen hotel van Nederland?

Wat is het noordelijkste hotel van Nederland?

Toen Noordkus in 2015 zijn deuren opende, konden we Рzo realiseerden we pas later Рdeze titel opeisen. We zijn dan ook tevens de noordelijkst gelegen overnachtingsmogelijkheid in Pieterburen. Het noordelijkste gehucht van het Nederlandse vasteland is overigens De Valom, maar daar kunt u niet overnachten.

Vanuit Noordkus kunt u allerlei opmerkelijke landmarks bezoeken. Ten noordoosten van Noordkus bevindt zich de Noordkaap, het noordelijkste stukje vasteland van Nederland. De Noordkaap is geen drukbezochte toeristische attactie, maar een eenvoudige markering op de noordelijke dijk, noordelijk van Uithuizen. Noordkaap Nederland is goed bereikbaar met de auto. Vanaf dit punt heb je uitzicht op het eiland Borkum en de Eemshaven.

Als je de Noordkaap hebt bezocht, vergeet dan op de terugweg niet langs Noordpolderzijl te rijden. Noordpolderzijl is de kleinste (en tevens meest Noordelijk gelegen) zeehaven van het Nederlandse vasteland. Er komt zelden een schip. Dat komt omdat de vaargeul naar Noordpolderzijl steeds dichtslibt en het te duur is om deze steeds uit te baggeren.

Veel plezier met uw noordelijke ontdekkingstocht!

B&B | Slapen | waar het land de Wadden kust