koele zomeravond in pieterburen

Nog geen hittegolf in Nederland. En zeker niet in Pieterburen. In plaats daarvan een koele zomeravond. Wij doen onze trui aan en gaan gewoon genieten. Buiten het geroep van de uilen is alles stil. We zien hoe het langzaam donker wordt. Het licht dat iedere minuut verandert. Lichtjes in de tuin die aangaan. We kunnen hier uren zitten en verwonderd kijken. Wat een plek.

“Het leukste hotel van heel nederland”

Ze kwamen aanrijden in hun Renault Kangoo. Een jong stel – ik schat ze een jaar of 27 – uit Nürnberg, Duitsland. Zwerftocht makend door heel Nederland en nu belang in het noorden van Groningen.

“We dachten eerst dat het fake was,” zegt de jonge vrouw. “Dit soort dingen zie je alleen in Griekenland, toch?” Als ze het appartement binnenstappen worden ze echt blij. “Ohh, dit is echt het leukste wat we toch nog toe hebben gezien. Nog mooier dan op de foto’s.”

Twee nachten bleven ze, want ze moesten weer terug naar huis. De arbeid roept. “Maar we komen zeker terug.” Ze schrijft nog gauw een review in het gastenboek, op de binnenkant van de kaft. Ik moet blozen als ik het lees. Gasten die dit schrijven, daar word ik echt gelukkig van.

Hopelijk tot gauw. Met jullie huwelijksreis misschien?

De stoomboot van groningen naar schiermonnikoog

De stad Groningen had vroeger – via het Reitdiep en het Lauwersmeer – een open verbinding met de Waddenzee. Het is dan ook niet verbazend dat er in de stad vissersboten lagen, vissershuisjes staan en dat er veerboten voeren van en naar de Waddeneilanden. Op de foto de stoomboot naar Schiermonnikoog, in de Noorderhaven in het centrum van Groningen.

Nieuw: wadlooptocht arrangement – Wadlopen in klein groepje

Vanaf heden bieden we ook een wadlooptocht aan voor onze gasten. Dit wadlopen is een korte tocht onder leiding van een ervaren gids, uitsluitend met u als gasten. Een privé-wadloopexcursie dus.

Deze excursie duurt ongeveer twee uur, waarvan u plm 5 – 6 kwartier op het wad bent. Naast het lopen krijgt ook uitleg van de gids over planten en dieren op het wad.

Wij bieden deze tocht het hele jaar door aan, u kunt dus ook in de herfst en winter wadlopen. Gestart wordt bij Noordpolderzijl – dit is de gunstigste lokatie om uw wadlooptocht te beginnen.

De kosten voor deelname zijn 45 EUR per persoon + 21% BTW. De tocht kan alleen worden geboekt in combinatie met een verblijf van minimaal twee nachten in Noordkus.

NB: Wadlopen brengt risico’s met zich mee. U loopt de tocht op eigen risico. We kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden.

ING VERHoogt tarieven met 9%… “om te kunnen blijven vernieuwen”

Bericht van de ING Bank over de tarieven voor het zakelijk betalingsverkeer. Het doen van een overschrijving – ja, ook al gaat dat geheel electronisch – gaat met 9% omhoog naar 12 cent per transactie. Ook het ontvangen van een overschrijving gaat 12 cent kosten in plaats van 11 cent.

Waarom dat nodig is? Volgens de ING om de bankproducten te kunnen blijven vernieuwen en veilig te houden.

Even een feitje: de jaarwinst van de ING was in 2019 4.700.000.000 euro (afgerond) – ondanks een schikking die men trof met justitie vanwege een witwasaffaire.

Hoezo moet het betalingsverkeer duurder worden om te blijven vernieuwen? Betaal het lekker zelf.

Luchtkwaliteit in Noord-Nederland veel beter

De luchtkwaliteit in de provincie Groningen is veel beter dan in de Randstad en het zuiden van Nederland. Dat blijkt uit dit kaartje van de Universiteit van Heidelberg (D) die de concentratie NOx in de buitenlucht weergeeft. Slechte lucht zorgt jaarlijks voor vermoedelijk 20.000 doden in Nederland. Als u uw lijf een plezier wilt doen, adviseren wij u een tripje naar Noord-Nederland.

Heerlijke espresso en Cappucchino nu in noordkus

We hebben dit voorjaar een belangrijke verbetering doorgevoerd voor onze gasten. Het appartement is nu voorzien van een Krups koffiemachine. U kunt hiermee gewone koffie, espresso of cappucchino maken.

Het apparaat werkt met cupjes (Nespresso systeem). We stellen onze gasten enkele cupjes en melk beschikbaar (inbegrepen in de kamerprijs). Mocht u uitgebreid willen koffiedrinken dan kunt u bij ons extra melk en koffie bijkopen. Uw eigen cupjes meenemen mag ook.

B&B | Slapen | waar het land de Wadden kust